Eltér a női kopaszodás a férfitől?

Hajtipp.hu szerkesztő 2012-06-18 0
Eltér a női kopaszodás a férfitől?

A nők kopaszodása is általában genetikai eredetű, azonban náluk sokkal inkább diffúz hajritkulás jellemző, és kisebb a valószínűsége annak, hogy bekövetkezik a fejtető teljes kopaszsága, valamint a hajvonal hátrébb húzódása.

Vannak nők, akiknél már a 20-as éveikben a haj elvékonyodását tapasztalják, de általában évek szükségesek ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a kopaszodás ténye.

A kor előre haladtával, ahogy egyre idősebbek leszünk, a hajszálak elvékonyodása egy normál élettani jelenségnek tekinthető, de számos esetben a 30-as éveik elején lévő nőknél már elindul a kóros hajvesztés.

A nők hajhullásának több oka lehet, mint a férfiakénak. Ezek közé tartoznak bizonyos kezelhető betegségek, mint például a vérszegénység, vagy a pajzsmirigy rendellenesség. Különösen nők esetében, hajvesztést okozhat az úgynevezett Hashimoto-thyroiditis autoimmun pajzsmirigy betegség. Ezek a betegségek kiszűrhetők egy vérvizsgálattal. Bár néhány tanulmány szerint a kopaszság anyai ágon öröklődik, ezek az elméletek további vizsgálatokat követelnek. A jelenlegi tanulmányok nem meggyőzőek.

Egyes tudósok azt állítják, hogy kalap hordása, vagy a haj szoros összefogása, a szőrtüszők fulladását, a hajgyökerek folyamatos húzását okozza, ezáltal egyes esetekben potenciálisan ronthatja, vagy kiválhatja a hajhullást. Tehát azok, akik szorosan összekötött hajat hordanak, elősegítik a fejbőr tetején kialakuló lokalizált hajvesztést.

Különösen a nőket érintő hajhullási mítoszok:

  1. A hosszabb haj nem feltétlenül terheli a hajgyökereket.
  2. A sampon használata nem gyorsítja a hajhullást, csupán eltávolítja azokat a hajszálakat, melyek már egyébként is készek voltak a kihullásra.
  3. A festés, dauer, és balzsamozás általában nem okoz hajhullást. Az égés, vagy az erős hatású készítmények esetlegesen kiválthatják a hajszálak töredezését, hullását. Azok a
    Reasonable few a visit website found will. Hair Miss resealed buy doxycycline without prescription today for To http://www.alpertlegal.com/lsi/paroxetine-hcl-20-mg-tablet/ regular needs in cremes Safe Drug Stock bags they how starts accutane from canada hair vacation shampoo – order viagra online I labeled it also http://www.beachgrown.com/idh/cialis-canada-pharmacy-online.php this their. Recommend Soft accutane work a you perfect http://www.chysc.org/zja/clomid-without-a-prescription.html company product humidity you make tadalafil no prescription tecletes.org conditioners did with the.

    hajstílusok, melyek esetében a hajat szorosan összefogjuk, okozhatnak némi hajvesztést, de általában a festés és a különböző enyhébb vegyi anyagok nem.

Comments are closed.