3. Csak természetesen – Hajápolás

Hajtipp.hu szerkesztő 2012-06-19 0
3. Csak természetesen – Hajápolás

A kiszáradáshoz vezethet az is, ha sok vegyszerrel terheljük a hajat. Ezért amennyire lehetséges korlátozzuk a szőkítők, festékek, és a formázó szerek használatát. Részesítsük előnyben azokat a termékeket, amelyek inkább természetes összetevőkből állnak.

Ha a nyár folyamán valaki úgy döntene, szeretné hajszínét megváltoztatni, az lehetőleg ne otthon kísérletezzen, de ha mégis megteszi, akkor jól gondolja át, melyik termékcsaládból választ festéket. A hajfestékek ugyanis eltérő kémhatásúak, pH-értékűek, ezért nem biztos, hogy fejbőrünk, hajunk ehhez alkalmazkodni tud. A hajfestékek gyakori váltogatása tönkreteheti a hajat. A színezők néhány hajmosás után látszólag teljesen eltávolíthatók, de ha később úgy döntünk, világosabb hajszínt szeretnénk, a színező hatása miatt nem biztos, hogy sikerül az újonnan kiválasztott hajszínt elérni.

Ha nagyon rossz állapotban van a hajunk, akkor jó gyógyír lehet a meleg olajos pakolás. A legjobb a jojobaolaj, mert molekulasúlya ugyanannyi, mint a fejbőr természetes zsírjáé, ezért ez pótolja legjobban a hiányzó zsíranyagokat. Az olajos hajra tegyünk fóliát és törölközőt, így a melegben jobban ki tudja fejteni hajápoló hatását.

A haj maga nem élő, csak a haj gyökere, a hajhagyma. Ezért különös figyelmet kell fordítani a fejbőr ápolására. A fejbőr megfelelő masszírozása a hajápolás elengedhetetlen része. Minden hajmosáskor masszírozzuk a fejbőrt, ezáltal élénkül a vérkeringés és gyorsul a hajnövekedés.

Használjunk a hajtípusunknak megfelelő hajápoló termékeket. A termékekből mindig annyit használjunk, amennyi a leírásban szerepel. Ha a formázó termékekből túl sokat használunk, elnehezítheti és zsírosíthatja a hajunkat. A hajformázó termékek ne kerüljenek a fejbőrre, mert eltömhetik a pórusokat.

Comments are closed.