10. Extra védelem – Hajápolás

Hajtipp.hu szerkesztő 2012-06-19 0
10. Extra védelem – Hajápolás

Sokan a várva várt nyár örömei közepette megfeledkeznek a káros környezeti hatásokról, és kevés figyelmet fordítanak a hajápolásra. Az erős napsugárzás nem csak a bőrt, hanem a hajszálainkat is tönkreteheti.

Az UV sugarak hatására a víz, hidrogén-peroxidként, fehérítőként viselkedik, szétroncsolja a pigmenteket, a haj pedig elveszíti színét, fakóvá és rugalmatlanná válik. A nap kivonja a haj keratinjában tárolt nedvességet, a haj merevvé, szárazzá, töredezetté válik.

Használjunk UV-filteres napsprayt, mely legalább 6-os faktorszámú. Ez segít megőrizni a haj színét és minőségét. Strandolás után mindig mossuk át hajunkat, mert a só és a klór nagymértékben károsítják hajszálainkat.

Hajunk védelmében mindig a megelőzős a legfontosabb. Válasszunk professzionális hajápoló termékeket, ennek összeállításához kérhetjük hajgyógyász segítségét is. A hajbeültetés már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, férfiak és nők körében egyaránt. Rendkívül fontos, hogy egy ilyen beavatkozás után megfelelően ápoljuk hajunkat, hidratáljuk az igénybevett fejbőrt, és hajhagymákat. Léteznek olyan termékek, melyek kifejezetten a hajátültetési eljárás utáni hajápolásra lettek kifejlesztve.

A megfelelő készítmények kiválasztásához kérjük hajgyógyász segítségét!

Comments are closed.